A csíkos kifli-t úgy képzeljétek el, mint egy kakaós kalácsot csak máshogy van formázva.
Nálunk a gyerekek nagy kedvence és tejmentesen is sokszor készült nálam, amíg kicsik voltak.
Egyéb sütőben sült édes péksütemény receptet ide kattintva találsz!
Langyos "tejben" az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összekeverjük, majd sima felületű tésztát dagasztunk belőle. Ha kész, akkor elfelezzük a tésztát.
A kakaót annyi vízzel elkeverjük (nem kell sok hozzá), hogy krémes állagú legyen, ezt hozzátesszük az egyik fél tésztához és alaposan beledolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük őket.
Ha megkelt 3-3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán előbb egy fehér, majd egy kakaós tésztából kb. 28-30 cm átmérőjű kört nyújtunk. A fehérre tesszük a kakaóst, és egy éles késsel 8 cikkre vágjuk.
A külső szélesebbik felével kezdve feltekerjük őket. Egy tojást villával felverünk és megkenjük a kifliket.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd ismét letakarjuk és még 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sülnek készre.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept