Sokan érdeklődtek, hogy van-e császárzsemle receptem. Őszintén bevallom sosem kóstoltam, így rászántam magam és vettem egy darabot, hogy tudjam mit kell elkészíteni. Az első reakcióm az volt, hogy ilyen rosszat nem tudok sütni, de a lényeget leszűrtem. Egy enyhén édeskés inkább kenyérszerű tészta volt. Szerintem egészen jól sikerült leutánoznom.
Ha diétázol, akkor itt a a teljes kiőrlésű császárzsemle receptem
Ha bonyolultnak érzed a formázást vagy tejallergiás vagy, akkor itt megtalálod a Vizes zsemle receptemet.
A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos vizes tejet. Belerakjuk a puha vajat. Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk, hogy ne ragadjon az edény falához vagy a kezünkhöz.
Dagasztás után 40 percet kelesztjük, 12 db-ba vágjuk (kb 95 g/db)
Finoman megsodorjuk mindegyik darabot külön egy-egy kb 45 cm-es rúddá. Egy kis kört formázunk, laza csomót kötünk és rátekerjük a tésztát önmagára. A két végét össszecsípük és alul és kicsit megigazgatjuk.
Videón a formázás 11:20-tól látható
Szilikonos sütőpapíros tepsire rakjuk a zsemléket.
Ha mind a tepsin van 210 fokra előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen.
Csak addig kelnek a zsemlék, amíg melegszik a sütő. Ez kb 15 perc.
A sütő aljába tetszünk vizet (a víz melegedjen együtt a sütővel így gőz keletkezik bent)
Mielőtt a sütőbe tolnánk lespricceljük vízzel a zsemlék felületét.
Kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Amikor kivesszük adunk nekik megint egy kis vizes spriccelést. Hideg helyre tesszük hűlni.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel a youtube csatornámra is az alábbi linkre kattintva.