Minden fórumon mindig vita, hogy milyen az igazi tankönyvi brassói. Egy biztos nem olyan, mint amit én készítek, de gondoltam megmutatom, hogy milyen lenne az eredeti verzió és én hogyan készítem. Rermélem lesz, akinek segítek vele.
Egfyéb főétel recepteket itt találsz: FŐÉTELEK
Pirított burgonya: Héjában főtt burgonyából hasábokat darabolunk. Egy kevés forró zsírban folyamatosan, óvatos kevergetéssel, rázogatással jól megpirítjuk.
Mialatt a burgonya pirul elkészítjük a húst.
A sertésszűzpecsenyét 5 mm vastag szeletekre vágjuk, majd ezeket felcsíkozzuk ceruza vastagságúra.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben félig kiolvasztjuk és hozzáadjuk a zsírt.
Belerakjuk a húst, majd erős tűzön, gyakori kevergetés mellett gyorsan megpirítjuk.
Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor már majdnem elkészült hozzáadjuk a kés lapjával összezúzott fokhagymát.
A lepirított húst a krumplihoz adjuk. Gyors mozdulatokkal összerázzuk.
Még forrón előmelegített tálra halmozzuk, azonnal felszolgáljuk.
Az előzőhöz képest egy sokkal gyorsabb, egyszerűbb és szaftosabb verzió az enyém.
A hagymát apró kockákra vágjuk, majd a zsíron üvegesre pirítjuk. A sertéscombot felkockázzuk és a hagymára dobjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, majorannával és fokhagymával.
Fedő alatt pároljuk a hús puhulásáig, majd zsírjára pirítjuk.
Közben a krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük.
Összekeverve tálaljuk.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept