Egy várandós barátnőm keresett meg azzal a problémával, hogy nincs a világon egy olyan recept, ami gyorsan adna neki vmi finom csokis süteményt. Ajánlottam neki a mikrós bögrés sütimet, de azt mondta neki az túl száraz kéne rá vmilyen szósz. Első gondolatom a saját levében sült csokitorta volt. Meg is próbáltam mikróban elkészíteni, de sorra a kukában landoltak a próbálkozásaim. (igen kifutott) Végül rájöttem a titok nyitjára így megoszthatom veletek is ezt a csodlatosan krémes, csokis álmot, ami nem más, mint a bögrés csokitorta. Ajánlom olyan napokon, amikor nagyon rossz kedvetek van vagy csak akartok valami forró édességet gyorsan egy hideg téli napon.
A tésztához:
A levéhez:
Recept:
A tésztánál felsorolt száraz hozzávalókat összekeverjük egy 3 dl-es bögrében, majd belekeverjük a tejet és az olajat. A kész tésztát lenyomkodjuk a bögre aljába.
A leve hozzávalóit is összekeverjük és addig kevergetjük míg a cukor el nem olvad. Ráöntjük a lét tészta tetejére. Nem kell megijedni igen nagyon furcsán néz ki, de hidd el jó lesz a végeredmény.
Bögrés csokitorta sütés előtt
Itt jön a turpisság a dologban. Ha teljes teljesítményen rakjuk be a mikróba, akkor 1 perc alatt kiforr. Ha viszont kiolvasztáson kapcsoljuk be, akkor kb. 6 perc alatt készre sül és nem forr ki.
Mindenképpen figyeljétek a süti állagát. Akkor jó ha a tészta feljön a tetejére, de az alján még marad folyékony csoki. Van akinél 4 perc alatt elérte a megfelelő állagot.
Ha túl folyósnak találod, akkor több időre tedd be. Ha túlságosan kiszárad, akkor egy kicsit kevesebb ideig süsd.
TIPP: Ha van otthon, akkor tegyél rá egy gombóc fagyit. Isteni a hideg fagyi a meleg sütivel.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept