Nem sűrűn kerül az asztalra nálunk halászlé, de ha mégis, akkor ilyen halászlé szokott főni a fazékban. Szenteste mindenképpen ezt esszük ebédre a mákosguba torta mellé. Remélem tetszeni fog a receptem, amit egy bajai jóbaráttól tanultam.
Ha más LEVES-t is kipróbálnál tőlem kattints a linkre.
Halat lesózzuk és 1 órát állni hagyjuk.
Egy fazék aljába pakoljuk a halat, majd rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát, hogy mindenhol befedje.
Ráöntjük a vizet, úgy hogy mindenhol ellepje a halat.
Felforraljuk. Ha elforrta a habot a tetejéről, akkor vissza vesszük a tűzet közepesre.
Beleöntjük a bort és belerakjuk a halászlékockákat.
Megszórjuk a pirospaprikával.
Újra forrástól számított 25 percig főzzük. Ha belsőségeket is rakunk bele, akkor a vége előtt 10 perccel kerüljön csak bele.
A halászlé-t gyufatésztával tálaljuk.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept